CONTUL MEU

POVESTEA PARCULUI

Doisprezece frați se-aleargă,

Zi de zi, anul cât este de lung;

Fug de zor prin lumea-ntreagă,

Dar niciodată nu se-ajung.

Ție, suflet de copil, îți urează bun venit

Și te invită cu tot onorul cuvenit

Pe la casa fiecăruia să treci

Cu bucurie și voie bună să petreci!

Intrare Povestea Calendarului

Cele mai frumoase lucruri iau naștere din joacă și astfel a luat naștere și Povestea Calendarului. Ocrotită de crestele falnice al Munților Făgăraș, șoptită-n șipot de apă de râu, înconjurată de lanuri întinse, de castele și sătuce tradiționale, lumea de basm care se deschide în fața oaspeților noștri îi ajută să descopere realitatea de zi cu zi, prin ochii fără de griji și de necazuri ai copilăriei. Povestea Calendarului, o locație care poate fi vizitată în Județul Sibiu, ilustrând perfect personificarea poveștii timpului, a zilelor care trec una după cealaltă, transformându-se în luni, fiecare cu specificul și farmecul ei, apoi în ani și apoi o ia de la capăt și tot așa. Iar noi îi suntem martori.

Povestea Calendarului este un parc tematic, un portal spre o lume magică, lumea nemuritoare a copilăriei, o lume plină de soare, lumină și culoare, impasibilă la vremea de afară. La Povestea Calendarului este mereu timp frumos, astfel că fiecare moment ales pentru vizită poate fi cel mai potrivit moment! Scriitorii Poveștii Calendarului au conturat cadrul, au scris primele rânduri și au dat primele pensule de culoare, însă, cu fiecare nouă vizită, cu fiecare zâmbet, cu fiecare fotografie, cu fiecare activitate în care oaspeții noștri aleg să se implice, lasă și ei lumii câteva rânduri din poveste. Așa cum poveștile care traversează generații și care sunt pe buzele bunicilor din întreaga lume seara, înainte de culcare, ajung să devină povești nemuritoare, așa și povestea noastră va trăi veșnic, atâta timp cât bunici cu zâmbet cald și copilași cu ochi curioși ne vor trece pragul.

Cu toții cunoaștem lunile anului, însă prea puțini le știm povestea, originile și de ce sunt ele așa cum sunt. Și cum toate lucrurile trebuie să poarte un nume, și lunile anului poartă nume cu însemnătate, altele decât cele trecute în calendar, care ne atrag într-o poveste hăt de demult și care ne vor ajuta să le înțelegem și îndrăgim pe fiecare în parte, fix așa cum sunt ele – cu bune, cu rele, cu toane și cu belele. Fiecare căsuță din parc este una tematică, și reprezintă locul de odihnă al unui frate al anului. Ele sunt deosebite, întocmai precum sunt lunile anului. La intrarea în fiecare căsuță există un cod, pe care dacă îl scanați cu ajutorul telefonului mobil, veți avea ocazia să ascultați povestea din străbuni a fiecărui frate care locuiește în căsuța respectivă.