CONTUL MEU

DECEMBRIE
CĂSUȚA LUI UNDREA

– BRADUL LUI MOȘ CRĂCIUN –

Decembrie este luna cadourilor, a jucăriilor, a nămeților, a celor mai frumoase povești spuse și trăite vreodată, decembrie este luna cea mai magică din an! Copiii iubesc sărbătoarea Crăciunului, iubesc jocurile de iarnă și tărâmul fermecat care îi așteaptă cu brațele ninse în luna decembrie. Nu puteam să îi oferim Fratelui Undrea altă căsuță mai caldă și mai primitoare în parcul tematic Povestea Calendarului decât un brad falnic, frumos împodobit, care ascunde în interior tărâmul mult visat al copilăriei. Încă de la intrare suntem întâmpinați de sania cu reni, de trenulețul magic, de cadourile și poșta lui Moș Crăciun. Urși bruni și prietenoși zâmbesc de pe fațada căsuței, iar hornul imens al șemineului invită prin rotocoale de fum oaspeții în căsuță. O vizită în perioada sărbătorilor în Căsuță lui Crăciun de la Povestea Calendarului întregește de minune experiența magică pe care o oferă, an de an, Târgul de Crăciun din Piața Mare, de la Sibiu.

Interiorul brăduțului nostru este un vis devenit realitate – atelierul lui Moș Crăciun este într-o forfotă continuă, uneltele nu stau o clipă locului întregul an pentru că au milioane de jucării de meșterit. Odată ce sunt gata, ele coboară pe un tobogan de zăpadă și aterizează direct în sac, de unde Moșul știe el prea bine care unde trebuie să ajungă, în funcție de ce i-ați scris. În momentele de răgaz, se așază pe tron, lângă șemineu, alături de paharul de lapte și de castronelul cu biscuiți și se bucură de muzica lină care se aude de la pianul din colț. Tot ce trebuie să faci este să închizi pentru o clipă ochii, să te imaginezi în atelierul Moșului iar când îi deschizi să privești în jur și vei simți, parcă, cum îți cresc urechi de elf de bucurie!

Atât interiorul cât și exteriorul căsuței Moșului sunt realizate manual, cu îndemânare și creativitate, din obiecte reciclate cărora le-am redat șansa la viață, precum și din mărturii rămase moștenire de la oamenii dragi din viața noastră. Globurile imense de pe acoperiș sunt realizate din castroane de inox lipite între ele și vopsite, trenulețul din lăzi de merinde, tronul Moșului este un jilț recondiționat, cu o poveste veche cât cea a Crăciunului, decorațiunile de pe fațade sunt și ele realizate, manual, de spiridușii Poveștii iar sutele de jucării din interior, dacă ar putea vorbi, ar avea de spus câte o poveste care să îmbogățească fiecare zi a anului. Fiecare element din căsuța Moșului respiră și are viață, trebuie doar să îl priviți și să o imaginați. Neapărat trebuie să o cunoașteți și pe spiridușa Moșului, o superbă crăiasă a zăpezii, care scoate la iveală de sub mantia ei toată bucuria, fericirea și speranța Crăciunului! Și exact asta vă va oferi și vouă, zi de zi, indiferent de anotimp, dacă vă ajunge în casele voastre.