CONTUL MEU

APRILIE
CĂSUȚA LUI PRIER

– CĂSUȚA STROPITOARE / CĂSUȚA JOCURILOR COPILĂRIEI –

Cu cât ploile călduțe de primăvară stropesc mai mult natura, cu atât ea crește și se dezvoltă mai armonios; cu cât razele soarelui mângâie mai gingaș chipurile copiilor, cu atât dorința lor de joacă și învățare prinde mai tare contur. Fratele Prier este responsabil pentru momentul în care primăvara își intră cu adevărat în drepturi, iar natura zumzăie de activități de care depinde succesul viitoarelor recolte, astfel că am decis să îi oferim drept căsuță o stropitoare veselă, gingașă, pregătită să stropească natura cu cele mai blânde picături dătătoare de viață.

Casuta lunii aprilie

Căsuța Stropitoare găzduiește locul în care, zi de zi, la Povestea Calendarului, se desfășoară jocurile copilăriei. Și asta deoarece cu cât udăm mai mult jocurile și poveștile copilăriei, cu atât creștem adulți mai fericiți și mai creativi. Așadar, ori de câte ori aveți drum prin zona Porumbacu, din județul Sibiu și vă e poftă de un pic din gustul copilăriei de altă dată, nu ezitați să îi faceți o vizită Fratelui Prier. Ușa căsuței lui este mereu deschisă pentru copiii de toate vârstele!

Interiorul căsuței este pictat integral, de la pereți și până la mobilier în culorile vii ale copilăriei. Pinocchio cel înșelător, ursul cel păcălit de vulpe, aventurile clovnului cel comic, sunt doar câteva dintre poveștile copilăriei care ne-au format realitatea de astăzi și din experiențele cărora am învățat ce înseamnă moralitatea, onestitatea, încrederea, respectarea valorilor și a oamenilor din jurul nostru. Am crescut cu Arlechino și cu Magicianul, am râs împreună cu ei, dar ne-am și însușit lecții de viață. Cu cât ne uităm mai mult în urmă, cu atât înțelegem că mare parte din ce suntem azi se datorează poveștilor și jocurilor copilăriei.

Din tavanul Căsuței Stropitoare cad rafale de cărți de joc, realizate de mânuțele iscusite ale spiridușior din parcul tematic al Poveștii Calendarului, iar mesele și scaunele sunt piese de mobilier unice, recondiționate și pictate fiecare cu câte o tematică specifică unui anumit joc al copilăriei. Pe peretele principal al căsuței tronează arborele vieții, simbolul suprem al faptului că natura, indiferent de intemperiile vremii, își urmează cursul ciclic și că atunci când îi vine rândul are nevoie doar de stropitoarea potrivită pentru a-i uda rădăcinile și a o readuce la viață.

Crengile copacului găzduiesc jocurile copilăriei – „Nu te supăra, frate”, table, moară, șah, remi, X și O, lego, puzzle-uri, ȚOMANAP sunt doar câteva dintre activitățile de care vă puteți bucura, zi de zi, în Căsuța lui Prier. Sunt jocuri simple, cu iz de copilărie, jocuri pe care, mulți dintre noi, le-am construit singuri când erau mici, din ce aveam pe lângă casă și care ne-au învățat că nu avem nevoie de prea multe ca să fim fericiți și că putem transforma aproape orice lucru din jurul nostru în joc și joacă. Mici sau mari, în Căsuța Stropitoare veți găsi, cu siguranță cel puțin o cutie care să vă aducă zâmbetul pe buze la amintirea ei, un joc pe care să doriți să îl jucați în familie sau despre care să povestiți o istorie dragă sau un motiv care să vă poarte măcar pentru câteva clipe pe tărâmul simplu și ludic al copilăriei. Vă așteptăm în Căsuța lui Prier, locul în care Arborele Copilăriei este mereu verde și asta deoarece este udat în permanență de Bob de Rouă, păpușica noastră de poveste, care domnește cu drăgălășenie în căsuța lunii aprilie, de la Povestea Calendarului.