CONTUL MEU

În cadrul acestuia, copiii și adulții s-au bucurat de surprize la tot pasul. Încă de la intrarea în parcul nostru au fost întâmpinați de personaje de poveste, cu poezii și ghicitori vesele. În fiecare căsuță au fost pregătite activități tematice și câte un personaj a întâmpinat vizitatorii.

În căsuța ianuarie, cei mici, dar și cei mari au fost întâmpinați de Bombonica, cel mai dulce personaj al poveștii noastre. Înconjurată de acadele și turtă dulce, Bombonica împărțea zâmbete în căsuța cu dulciuri.

Februarie este căsuța în care Cupidon a unit prin căsătorii de 24 de ore cupluri, dar a și reînnoit jurăminte. Toți cei care au trecut pe la Făurar au plecat mai departe plini de recunoștință pentru iubirea pe care o poartă celor din jur.

În căsuța Mărțișor, mimul nostru nu a avut cuvintele la el, însă gesturile și felul hazliu în care a împărțit baloane celor mici, cu siguranță a adus bucurie printre vizitatori.

Aprilie a adus jocurile copilăriei în prezent. Cei mici, însoțiți și de cei mari și de echipa „Un copil o speranță” s-au jucat, au pictat, au creat și au plecat acasă cu suveniruri create de mânuțele lor iscusite.

Căsuța mai a adus-o în dar pe zâna florilor, care prin dansul ei a adus magia în parc.

Iunie nu este numit Cireșar întâmplător, astfel că Nică din poveștile copilăriei a auzit și el că sărbătorim un an de poveste și ni s-a alăturat la împărțit cireșe.

August și Iulie s-au luat la întrecere în parcul nostru…August a ajuns primul și le-a pregătit celor mici ateliere în aer liber. Copiii s-au bucurat să exploreze și să încerce meșteșugurile despre care au auzit doar în poveștile bunicilor, cât despre iulie, a gătit cu cei mici în al său cuptor gogoși gustoase și pufoase.

În căsuța septembrie erai primit chiar de zâna Toamnă, iar până aceasta îți povestea câte ceva despre anotimpul ei, cei mici se bucurau de pictură pe față.

De la distanță, octombrie te înfioară, însă la acest eveniment, Vrăjitoarea cea bună se asigura să nu plece cei mici speriați și din când în când le mai făcea câte o vrajă pentru noroc.

Căsuțe

Februarie - Căsuța lui Făurar

Căsuța lui Dragobete

Martie - Căsuța lui Mărțișor

Căsuța lui Mărțișor

Aprilie - Căsuța lui Prier

Căsuța lui Prier

Mai - Căsuța lui Florar

Căsuța lui Florar

Iunie - Căsuța lui Cireșar

Căsuța lui Cireșar

Iulie - Căsuța lui Cuptor

Căsuța lui Cuptor

August - Căsuța lui Gustar

Căsuța lui Gustar

Septembrie - Căsuța lui Răpciune

Căsuța lui Răpciune

Octombrie - Căsuța lui Brumărel

Căsuța lui Brumărel

Noiembrie - Căsuța lui Brumar

Căsuța lui Brumar

Decembrie - Căsuța lui Undrea

Bradul lui Moș Crăciun

Ianuarie - Căsuța lui Gerar

Căsuța de turtă dulce