CONTUL MEU

Copii fiind, citim în basme despre locuri magice protejate de natura înconjurătoare, ascunse în luminișuri de codru sau străjuite de munți falnici, locuri care au puterea de a deveni nemuritoare. Locuri care nu sunt afectate de trecerea timpului, locuri care țes prin ele însele poveste după poveste, fără a-și epuiza resursele. Locuri în care, fie iarnă, fie vară, fie vreme bună ori rea, natura oferă un spectacol de care nu te poți sătura!

Un astfel de loc își umple paginile de poveste zi de zi, deja de mai bine de doi ani, în județul Sibiu, la poalele Munților Făgăraș, înconjurat de natură verde, susur de râu și viață în toate formele ei. Parcul tematic Povestea Calendarului din Porumbacu de Sus este o lume ascunsă de tumultul și agitația orașului, care aduce, celor mici și celor mari deopotrivă, liniștea și bucuria simplă a copilăriei.

Parcul nostru este organizat în jurul celor 12 luni ale anului, fiecare dintre ele fiind reprezentată de o căsuță, care spune povestea din străbuni a lunii respective, precum și în jurul unor păpușele de poveste, care dau culoare și viață fiecărei căsuțe. La Povestea Calendarului e rost de bucurie și recunoștință în fiecare zi, și asta deoarece considerăm că merită să sărbătorim viața prin fiecare lucru mic care, de fapt, nu este deloc mic, dacă ne aduce mulțumire sufletească. Deși ne este drag până peste poate de sezonul estival, știm că trebuie să ne luăm rămas bun cât de curând, și să deschidem ușa zilelor mai răcoroase, mai capricioase, dar cu nimic mai puțin frumoase. Dar, până atunci, mai avem o doză zdravănă de soare și de vară de care să ne bucurăm împreună!

Top 5 activități de care micuțul tău se poate bucura vara aceasta la Povestea Calendarului:

  1. Ateliere creative și distractive

În fiecare săptămână avem o tematică diferită în parcul nostru, în ton cu momentul anului și cu sărbătorile importante din calendar, tematică pe care o transformăm în ateliere creative și interesante pentru cei mici. Aceste ateliere sunt gratuite, accesul la ele fiind asigurat doar de plata biletului de intrare în parc. De-a lungul celor doi ani de viață ai Poveștii Calendarului, cei mici au fost întâmpinați cu oportunități diverse de a-și exersa îndemânarea și creativitatea în cadrul acestor ateliere practice, de a-și dezvolta gândirea logică, de a căuta soluții individuale pentru anumite situații, dar și de a lucra în echipă și a face față unor provocări într-un mediu deși nou, totuși sigur. Exact cum au nevoie pentru a se dezvolta armonios și a descoperi care sunt lucrurile care le fac plăcere și la care se pricep.

Ateliere de pictură, de construcție, de modelaj în lut, de țesut și cusut, de creat bijuterii, felicitări și cadouri, animăluțe, jocuri și puzzle-uri, ateliere de magie și pictură pe față, ateliere de oferire a primului ajutor, despre modul de funcționare al corpului nostru, al naturii care ne înconjoară și al sistemului solar și câte și mai câte altele, menite de a dezvolta abilități și de a stârni curiozități în cei mici, prin joc și joacă.

  1. Plimbări cu trenulețul, bărcuța sau motorul

O plimbare cu trenulețul este o activitate căreia, credem, niciun micuț nu i-ar spune „nu” vreodată. Și, de ce să nu recunoaștem, nici mulți adulți cu suflet de copil nu îi pot rezista. Trenulețul nostru colorat vă poartă în vagoanele lui cu motive tradiționale românești în jurul celor 12 căsuțe de poveste, pe muzica de basm care răsună din fiecare colțișor al parcului. În ce timp vă relaxați și vă bucurați de priveliște, nu uitați să căutați din priviri și personajele noastre de poveste, care ne vizitează la fiecare sfârșit de săptămână, pentru a le aminti celor mici că fiecare lună este frumoasă, minunată și are farmecul ei.

Dacă micuții preferă să fie la cârmă, iar nu în vagoane, avem soluția perfectă pentru ei: o tură plină de adrenalină (sigură și controlată) pe pista din spatele parcului nostru sau o tură cu bărcuța, pe lacul artificial. Ambele activități sunt relaxante și distractive în același timp și se desfășoară într-un mediu controlat, fiind în permanență sub supravegherea colegilor noștri. Aceste experiențe oferă curaj și încredere micuților, că se pot descurca singuri și pot conduce vehicule realizate special pentru ei.

  1. O vizită în Hanul Strigoilor, din căsuța lunii octombrie

Organizat pe mai multe nivele, hanul are la bază poveștile din străbuni cu strigoi, iele și vrăjitoare, despre care citeam în basmele nemuritoare ale copilăriei și de care bunii noștri ne învățau să ne ferim, în timp ce ne ajutau să le înțelegem rostul și semnificația. Întreaga căsuță a lunii octombrie este o alegorie vizuală a acestor legende, prin care oaspeții sunt invitați să își găsească curajul să treacă, să salute personaje mitologice și să participe la scene interactive. Amuzant pentru unii, înfricoșător pentru alții, Hanul Strigoilor este locul în care misterele trecutului românesc se îmbină în mod armonios și creativ cu tehnologia prezentului, scopul fiind acela de a le oferi celor mici și mari deopotrivă o experiență simpatică, deosebită, de care, cu siguranță, își vor aminti multă vreme de acum înainte.

Deși noi suntem mereu bucuroși de oaspeți, strigoii din han nu sunt la fel de binevoitori! Intrarea se face pe propria răspundere și recomandăm să aveți cel puțin o legătură de usturoi asupra voastră! Lăsând glumea la o parte, din considerente lesne de înțeles, menționăm că accesul în această căsuță va fi permis copiilor sub 14 ani doar dacă sunt însoțiți de un adult. Promitem să nu vă pară rău!

  1. O zi pe un litoral… altfel

 

Deoarece litoralul este departe, am decis să aducem marea aproape în fiecare zi, la Povestea Calendarului. În partea din spate a parcului nostru am creat o zonă de joc și relaxare, cu iz de sezon estival. O barcă a piraților tronează impunător la intrare și, imediat după ea, un lac cu bărcuțe pe care cei mici se plimbă în voie. Decoruri maritime, locuri creative de joacă în nisip, tobogane, zone estivale de pozat, colțuri colorate de relaxare, hamace și un foișor cu bunătățuri locale. Uneori, marea nu trebuie să fie la mare distanță de casă. Trebuie doar să închizi ochii, să păstrezi sunetul mării într-o cochilie și să pătrunzi în parcul nostru de poveste, iar visul se va transforma în realitate!

  1. Timp de calitate petrecut în aer liber

 

Povestea Calendarului este un loc pentru toate vârstele, care dovedește, de fapt, că, într-adevăr, copilăria nu are vârstă. Cei mici sunt așteptați cu numeroase locuri de joacă în aer liber, tinerii  și părinții se pot bucura de locuri romantice și de zone pentru cadre superbe, în timp ce bunicii se pot odihni în colțurile de relaxare, savurând o gustare parcă pregătită chiar de ei, în timp ce privesc, cu drag, la joaca celor mici. Considerăm că activitățile în aer liber sunt benefice pentru sănătatea mentală și fizică a celor mici astfel că, pe cât ne permit condițiile meteorologice, căutăm pe cât posibil să le oferim ocazia să se bucure de timp petrecut și afară, atunci când ne vizitează.

Parcul nostru este poziționat într-o zonă ideală pentru iubitorii de drumeții, astfel că puteți combina o vizită la noi cu un traseu montan în Munții Făgăraș sau cu o plimbare pe faimosul Tranfăgărășan.

 

La Povestea Calendarului timpul curge altfel, iar momentele se trăiesc în prezent. Căsuțele cuceresc vizitatorii prin originalitatea și gingășia cu care au fost realizate, iar interioarele îi invită să se lase și mai mult purtați și ancorați în bucuria clipei prezente. Ateliere creative, jocuri, locuri de relaxare, locuri deosebite de făcut fotografii memorabile, gustări ca la bunica acasă, muzică de poveste de jur împrejur și o natură mereu bună cu un loc care o respectă, iată ce veți putea găsi zi de zi, la Povestea Calendarului.

 

Parcul este situat în zona turistică Porumbacu, iar programul de vizitare este zilnic, între 9 și 19. Biletul de acces este 25 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copii și gratuit pentru cei mai mici de 3 ani. Urmărește pagina noastră de Facebook pentru a fi mereu la curent cu activitățile și evenimentele pe care le organizăm.

 

Dă gust ultimelor zile de vară la Povestea Calendarului!