foto-principala

Aprilie - Căsuța lui Prier

Căsuța Stropitoare

Cu cât ploile călduțe de primăvară stropesc mai mult natura, cu atât ea crește și se dezvoltă mai armonios; cu cât razele soarelui mângâie mai gingaș chipurile copiilor, cu atât dorința lor de joacă și învățare prinde mai tare contur. Fratele Prier este responsabil pentru ambele, el este stropitoarea care udă cu grijă atât solul din care natura se reîntoarce la viață, cât și solul din care sunt plămădite viitoarele personalități ale celor mici. În luna aprilie primăvara își intră cu adevărat în drepturi, natura zumzăie de activități de care depinde succesul viitoarelor recolte, astfel că am decis să îi oferim drept căsuță o stropitoare veselă, pregătită, după caz, fie să trezească la viață natura cu un duș rece, fie să îi ofere un moment de răcoroasă relaxare. 

Căsuța Stropitoare găzduiește locul în care, zi de zi, la Povestea Calendarului, se desfășoară jocurile copilăriei. Și asta deoarece cu cât udăm mai mult jocurile și poveștile copilăriei, cu atât creștem adulți mai fericiți și mai creativi. Interiorul căsuței este pictat integral, de la pereți și până la mobilier în culorile vii ale copilăriei. Pinocchio cel înșelător, ursul cel păcălit de vulpe, aventurile clovnului cel comic, sunt doar câteva dintre poveștile copilăriei care ne-au format realitatea de astăzi și din experiențele cărora am învățat ce înseamnă moralitatea, onestitatea, încrederea, respectarea valorilor și a oamenilor din jurul nostru. Am crescut cu Arlechino și cu Magicianul, am râs împreună cu ei, dar ne-am și însușit lecții de viață. Cu cât ne uităm mai mult în urmă, cu atât înțelegem că mare parte din ce suntem azi se datorează poveștilor și jocurilor copilăriei.

Din tavanul Căsuței Stropitoare cad rafale de cărți de joc, realizate manual de mânuțele iscusite al Poveștii Calendarului, iar mesele și scaunele sunt piese de mobilier unice, recondiționate și pictate fiecare cu câte o tematică specifică unui anumit joc al copilărieiPe peretele principal al căsuței tronează arborele vieții, simbolul suprem al faptului că natura, indiferent de intemperiile vremii, își urmează cursul ciclic și că atunci când îi vine rândul are nevoie doar de stropitoarea potrivită pentru a-i uda rădăcinile și a o readuce la viață. Crengile arborelui se întind până hăt la tavan și promit să rămână verzi veșnic în căsuța noastră și asta deoarece copilăria are puterea de a-l păstra mereu viu și tânăr.

Crengile copacului găzduiesc jocurile copilăriei – Nu te supăra, frate, table, moară, șah, remi, X și O, lego, puzzle-uri, ȚOMANAP sunt doar câteva dintre activitățile de care vă puteți bucura, zi de zi, în Căsuța lui Prier. Sunt jocuri simple, cu iz de copilărie, jocuri pe care, mulți dintre noi, le-am construit singuri când erau mici, din ce aveam pe lângă casă și care ne-au învățat că nu avem nevoie de prea multe ca să fim fericiți și că putem transforma aproape orice lucru din jurul nostru în joc și joacă. Mici sau mari, în Căsuța Stropitoare veți găsi, cu siguranță cel puțin o cutie care să vă aducă zâmbetul pe buze la amintirea ei, un joc pe care să doriți să îl jucați în familie sau despre care să povestiți o istorie dragă sau un motiv care să vă poarte măcar pentru câteva clipe pe tărâmul simplu și ludic al copilăriei. Vă așteptăm în Căsuța lui Prier, locul în care Arborele Copilăriei este mereu verde!