foto-principala-1

Mai - Căsuța lui Florar

Altarul Poveștii Calendarului

În timpul domniei fratelui Florar natura oferă cea mai spectaculoasă reprezentație a vieții. Cu toate acestea, meritul nu îi aparține doar lui, ci și fratelui Prier care a udat pământul din plin și l-a făcut rodnic, numai bun de transformat în covor proaspăt de flori. Și exact asta ne oferă luna mai – soare și verdeață cât cuprinde, flori colorate așternute pe jos și flori strălucitoare de admirat în copaci, cer senin și prietenos, tril de înaripate și aer călduț de natură proaspăt dezmorțită, dar încă ușor leneșă. Luna mai este luna florilor, care răsar din fiece cotlon cu sete de viață și culori vibrante, după o iarnă în care și-au făcut siesta sub covorul de nea. Ele nu au lipsit nicicând din natură, atâta doar că s-au odihnit, la adăpost de furia celorlalți frați.

Se spune că florile fac rai din mai, astfel că am decis să oferim fratelui Florar poate cea mai de suflet căsuță a Poveștii Calendarului, Căsuța Altar. Așa cum altarul este cea mai importantă și mai sfântă parte a unei biserici, așa este pentru noi căsuța lui Florar și asta deoarece ea ține bine ferecat Altarul Poveștii Calendarului, locul în care ideile și poveștile prind contur și, asemeni florilor ascunse sub stratul de omăt, scot timid capul când le vine vremea. Iar odată ce o fac, oferă un adevărat spectacol. Așa cum nu există biserică fără altar sfânt, la fel nu putea exista poveste fără locul sfânt al scriitorului, locul în care să se retragă și să creeze noi și noi povești, ateliere și activități pentru voi, dragi prieteni ai Poveștii Calendarului.

Veți crede, poate, că Florar a primit cea mai imperfectă căsuță. Nicio piatră din structura ei nu seamănă cu cealaltă, au forme și mărimi diferite, la fel ca și florile de pe acoperiș. Și ați avea perfectă dreptate. Și asta pentru că imperfecțiunea e un izvor nesecat de creativitate și de oportunități; când totul pare a fi perfect, nu mai rămâne loc pentru îmbunătățiri, pentru idei și povești noi. 

Altarul Poveștii Calendarului este locul în care spiridușii noștri se strâng la final de zi și fac bilanțul, analizează ce a mers bine și ce poate fi îmbunătățit, citesc mesajele de la voi și plănuiesc noi ateliere și activități care să răspundă dorințelor voastre. Altarul Poveștii este locul în care se întâmplă magia, locul din care suflăm cu praf de stele noaptea, prin gemulețele căsuței și mulțumim naturii că ne-a oferit spațiul acesta minunat în care să vă primim, zi de zi, cu brațele deschise. Să nu îi purtați, deci, pică fratelui Florar că ține mereu ușa închisă. Dacă ar deschide-o, s-ar risipi toată magia pe dată și nu ar fi păcat?