foto-principala-3

August - Căsuța lui Gustar

Căsuța Floarea Soarelui

August este luna în care florile, legumele, fructele, natura însăși explodează într-un puseu de culoare, intensitate și gust, cu toată forța și energia pe care o are înainte ca toamna să pună stăpânire peste tot ce ne înconjoară. August este luna în care lanurile de floarea soarelui umplu orizontul de un galben electrizant și aleargă după soare, refuzând să își plece capul în fața întunericului. Pentru că iubim lumina, i-am dedicat o căsuță în formă de floarea soarelui, care indiferent de anotimp sau de momentul zilei nu-și pleacă defel capul, ci îl ține mereu, surâzător și drept. Căsuța lunii august privește mereu cerul, fie însorit, înstelat sau înnegurat, lucru pe care ne dorim să îl facă toții oaspeții noștri, de îndată ce intră pe tărâmul Poveștii. Căsuța strânge în buchete, alături de floarea soarelui, maci și flori de câmp, într-un curcubeu de arome care urcă din pământ, luminează perdele căsuței și apoi zâmbește soarelui, lunii, norilor, universului așa cum este el.

Cunoscută în popor drept Gustar, luna august este luna aromelor copilăriei, când fructele și legumele au gustul dulceag și molcom de altă dată. Ce alt cadru mai bun putea găzdui, deci, atelierele gastronomice de la Povestea Calendarului? De îndată ce intri în Căsuța lui Gustar, te vei simți transportat în lumea colorată și caldă a copilăriei, în care aștepți nerăbdător ca bunica sa îți pregătească ceva bun. Mobilierul recondiționat, soba de pe vremuri, toate pictate în culorile explozive ale câmpului înflorit din luna august, pereții care le țin isonul și poveștile scrise în vechimea lor, toate o așteaptă pe bunica, pentru a aduce cu adevărat visul copilăriei în prezent.

Nimic mai simplu, deoarece acesta este regatul Bunicii Poveștii Calendarului, care nu doar că pregătește bunătățurile mult visate, dar îi introduce și pe cei mici în tainele gastronomiei și, cu mic cu mare, aduc savoare pereților căsuței. Gogoși, prăjituri, fursecuri, clătite, bombițe de ciocolată, zacuscă, murături pentru iarnă, cornulețe sau colțunași, nicio rețetă nu va mai părea greu de înfăptuit odată ce Bunica Poveștii o pune în mânuțele harnice și curioase ale celor mici. Se spune că în timpul domniei fratelui Gustar, natura dă masă îmbelșugată pentru toții frații anului și că roadele de la masa lui nu au în niciun alt moment al anului gust mai intens așa că vă așteptăm, cu mic cu mare, să bucătărim împreună și să mulțumim naturii pentru bogăția sa, indiferent de luna anului!