CONTUL MEU

MARTIE
CĂSUȚA LUI MĂRȚIȘOR

– CĂSUȚA INSECTAR-

Cel de-al treilea frate al anului este, bietul de el, prins la mijloc întocmai precum un copil fericit dar indecis, între bucuria jocurilor de iarnă și toropeala plăcută a zilelor calde de vară. Recunoscător fraților mai mari pentru ce tot l-au învățat, poartă împletite pe chip albul pur al Fratelui Gerar și roșul plin de iubire al Fratelui Făurar. 

Căsuța lui Mărțișor este căsuța speranței, căsuța în care elementele naturii încep să încolțească și să prindă viață. Primele ciupercuțe din an scot capul, timid, la început de primăvară, de sub pătura albă de nea. Este momentul în care plantele încep să germineze, iar natura se scutură, ușor, de povara grea de pe umeri. Bătrânii noștri porneau la pădure încă din primele zile calde ale lunii, la cules de ciuperci. Le alegeau, cu grijă, pe cele rele de cele bune și pregăteau festin proaspăt. Iar asta nu era lucru ușor defel, deoarece pădurea îi întâmpina cu sute de soiuri diferite de ciuperci, care mai de care mai îmbietoare. Dar știau ei bine că, o dată, doar, puteau greși, dacă ar fi fost să pună mâna pe o ciupercă otrăvitoare. Insectele, micile și fâșnețele vietăți ascunse la picioarele lui, îi urmăresc fie mișcare și se bucură de fiecare ciupercuță bună care ajunge în coș.

Ciupercuța Insectar de la Povestea Calendarului găzduiește acest ecosistem al naturii care revine la viață. Zeci de specii de ciuperci și sute de insecte diferite și-au găsit casă sub cupola ei.

Micuții pătrund fascinați într-un insectar imens, care se deschide în fața lor cu toată bunătatea de care doar natura, în simplitatea ei, poate da dovadă. De la ciuperci uriașe, care te fac să dai capul pe spate, până la ciupercuțe firave, lucrate manual de meșteșugari locali, însoțite de explicațiile aferente, la plante specifice zonei și la o multitudine de insecte văzute și mai puțin văzute, Ciupercuța noastră de la Povestea Calendarului te invită să fii parte din revenirea la viață a naturii. Așa cum bine te-ai obișnuit, toate decorurile și elementele din interiorul ei sunt realizate de noi, din materiale reciclate, din dragoste și respect față de natură.

Descoperă lumea văzută și mai puțin văzută a sutelor, miilor de ciupercuțe care scot timid capul în lume după ploaie și a micilor necuvântătoare care se ascund în jurul lor. Te invităm să pătrunzi în Ciupercuța Insectar de la Povestea Calendarului, să admiri, să citești, să înțelegi și să fii recunoscător pentru ce bogăție se află la picioarele noastre de fiecare dată când facem o drumeție prin pădure.

În strai alb cu roșu vă întâmpină și oacheșa noastră Ciupercuță, stăpâna acestui regat care prinde viață cu fiecare nouă zi de primăvară. De sub pălăria ei imensă, privește grijulie și plină de iubire la schimbările din natură, își ridică faldurile ample ale rochiței ei îmbulinate și vă întinde mânuța pentru a vă ghida în misterele acestei lumi magice. Sunteți gata să porniți la drum?