CONTUL MEU

IANUARIE
CĂSUȚA LUI GERAR

– CĂSUȚA DE TURTĂ DULCE – 

Deși lui Gerar i-a rămas vorbă din popor că ar fi cel mai aprig și nemilos frate al anului, ei bine, știm că se spune adesea că vremea mai e și pe sufletul omului iar cum Gerar este și el, fără doar și poate, un suflet bun, am decis să îi oferim drept locuință cea mai de-să-te-lingi-pe-degete dintre toate căsuțele din parcul tematic Povestea Calendarului, o căsuță de turtă dulce, acoperită cu o delicioasă glazură de zahăr, în care, de îndată ce intri, uiți de vremea de afară și te pierzi printre basmele dulci ale copilăriei. Ce este și mai grozav, este faptul că ea este un refugiu potrivit nu doar pentru ploi și ninsori, dar și pentru zilele dogoritoare de vară, în care poți găsi o oază de răcoare și un colț de umbră pe tronul bomboanelor.

Numeroase dintre poveștile copilăriei sunt construite în jurul lumii magice a dulciurilor, care îi atrage pe cei mici în mirajul ei. Case de turtă dulce ascunse în pădure, fabrici de ciocolată cu veverițe și marmote harnice care învelesc ciocolata în staniol, turtițe neastâmpărate care țopăie cu zahărul pudră pe spate, omuleți de bezea savuroși sau spărgători de nuci pregătiți să pună umărul la cei ma i pufoși cozonaci, sunt toți parte din poveștile cu care am crescut.

Ne-am dorit ca prima căsuță a Poveștii Calendarului, denumită căsuța lui Gerar, să deschidă sertarul cu amintiri dulci, astfel că am pus cu toții, amintire de la amintire și iată ce a ieșit. Omuleții crocanți, acadelele și bomboanele colorate, glazura de zahăr, toate împreună au, iată, puterea de a îmblânzi până și cea mai năzuroasă zi de ianuarie!

Interiorul căsuței lui un Gerar este un refugiu atrăgător și colorat în care, de îndată ce intri, ești întâmpinat cu mirosul de scorțișoară, cuișoare, nucșoară și zahăr, elemente magice pe care le-am presărat peste tot prin construcția căsuței. De la perdele și până la tavan, de la geamuri și până la tronul magic, interiorul Căsuței lui Gerar își dorește să vă atragă în povestea simplă a copilăriei fără griji – omuleți de turtă dulce se țin de mâini cu zâmbete largi, acadelele imense te îmbie să le îmbrățișezi, bomboanele colorate te înconjoară și te încing în dansul lor dulce, iar tronul magic te așteaptă să te odihnești după un asemenea festin. Toate decorurile sunt realizate manual de noi, spiridușii Poveștii Calendarului din Porumbacu de Sus – de la perdelele din bomboane, la brioșele umplute cu veseli ciucurași, la cornetele de înghețată agățate în tavan, la acadelele din interiorul și din jurul căsuței și până la caramelele colorate din fetru, toate stau mărturie faptului că frumosul încă poate lua naștere din mâini de oameni iubitori și nu doar din procese automate.

Vă invităm să descoperiți în Căsuța lui Gerar o gamă largă de dulciuri, potrivite pentru cei mici sau chiar pentru a fi dăruite cuiva drag. Veți afla produse nu doar gustoase, ci și aspectuoase, deosebite, care pot fi alăturate cu succes unui cadou sau așezate pe masă cu o ocazie specială. Cei mici iubesc turta dulce pufoasă și proaspătă, dar și acadelele imense și colorate care îi prind în vraja lor cu orele.