CONTUL MEU

MAI
CĂSUȚA LUI FLORAR

– LOCUL UNDE SE SCRIE MAGIA POVEȘTII CALENDARULUI –

În timpul domniei fratelui Florar natura oferă cea mai spectaculoasă reprezentație a vieții. Cu toate acestea, meritul nu îi aparține doar lui, ci și fratelui Prier care a udat pământul din plin și l-a făcut rodnic, numai bun de transformat în covor proaspăt de flori. Și exact asta ne oferă luna mai – soare și verdeață cât cuprinde, flori colorate așternute pe jos și flori strălucitoare de admirat în copaci, cer senin și prietenos, tril de înaripate și aer călduț de natură proaspăt dezmorțită, dar încă ușor leneșă. Luna mai este luna florilor, care răsar din fiece cotlon cu sete de viață și culori vibrante, după o iarnă în care s-au adăpostit sub covorul de nea. Ele nu au lipsit nicicând din natură, atâta doar că s-au odihnit, la adăpost de furia celorlalți frați.

Se spune că florile fac rai din mai, astfel că am decis să oferim fratelui Florar poate cea mai de suflet căsuță a Poveștii Calendarului, căsuța în care spiridușii de poveste fac zilnic magie. Căsuța Florar este locul în care ideile și poveștile prind contur și, asemeni florilor ascunse sub stratul de omăt, scot timid capul când le vine vremea. Iar odată ce o fac, oferă un adevărat spectacol!

Căsuța Florar de la Povestea Calendarului este locul în care spiridușii noștri se strâng la final de zi și fac bilanțul, analizează ce a mers bine și ce poate fi îmbunătățit, citesc mesajele de la voi și plănuiesc noi ateliere și activități care să răspundă dorințelor voastre. Aici este locul în care se întâmplă magia, locul din care suflăm cu praf de stele noaptea, prin gemulețele căsuței și mulțumim naturii că ne-a oferit spațiul acesta minunat în care să vă primim, zi de zi, cu brațele deschise. Să nu îi purtați, deci, pică fratelui Florar că ține mereu ușa închisă. Dacă ar deschide-o, s-ar risipi toată magia pe dată și nu ar fi păcat? În semn de mulțumire pentru înțelegerea voastră, păpușica de poveste a acestei căsuțe, o floare lila luminoasă și iubitoare, promite să vă ofere o îmbrățișare pe cinste cum vă zărește astfel că, nu uitați să o căutați degrabă la următoarea vizită în parcul Poveștii Calendarului și să vă luați îmbrățișarea!